Σπέτσες

Πιτυούσα (=πευκόφυτος) για τους αρχαίους έλληνες, Isola delle Spezzie (=νησί των αρωματικών φυτών) για τους Φράγκους,  οι Σπέτσες είναι σίγουρα ένα νησί που συναρπάζει.  Αν και βρίσκονται στο νοτιότερο άκρο του Αργοσαρωνικού, απέχουν μόλις δύο ώρες από το λιμάνι του Πειραιά, που σε συνδυασμό με τα συχνά δρομολόγια και την εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο από ξηράς, το κάνουν έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς αναψυχής  ολο το χρόνο.
Οι Σπέτσες αποπνέουν τον πατιναρισμένο  κοσμοπολιτισμό που καθιερώθηκε τη δεκαετία του 1920 με το ΠΩΣΕΙΔΩΝΕΙΟ , όπου στις βεράντες  του λικνίζονταν , κάπνιζαν, έπαιζαν και δολοπλοκούσαν πρωθυπουργοί,υπουργοί, πρέσβεις,ναύαρχοι ,κυρίες της καλής κοινωνίας τυχοδιώκτες και τυχοδιώκτριες.
Μαζί με την πλούσια ναυτική  παράδοση του 18ου και 19ου αιώνα, τους καραβοκυραίους και τους πολέμαρχους του 1821, την Ελένη Αλταμούρα τον μεγάλο ευεργέτη Σωτήρη Ανάργυρο , τον μυθικό Σταύρο Νιάρχο και τη Σπετσοπούλα  το νησί προσφέρει   ιδανικές συνθήκες ανάπαυσης , διασκέδασης και πολιτισμού.
Ο σημερινός επισκέπτης απολαμβάνει περιπάτους σε έναν από τους καλύτερους ιστορικούς παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας και ένα πευκόφυτο ελεύθερο από πυκνή δόμηση  φυσικό τοπίο. Κρυστάλλινες παραλίες παντού με ποικίλες προσβάσεις  και φυσικά εξαιρετικό φαγητό και διασκέδαση μέχρι το πρωί.

Ενημερωθείτε:
www.spetses.wordpress.com
www.saronicmagazine.com
 Ανεξερεύνητες Σπέτσες του Πέτρου Χαριτάτου εκδόσεις ROAD
Δείτε δρομολογια ταχυπλόων και κλείστε www.hellenicseaways.gr